onsdag 2 mars 2011

Sakurai Sho

Profil
Namn: Sakurai Sho (櫻井翔)
Smeknamn: Sho-kun, Sho-chan, Keio Boy
Födelsedag: 25/1 1982 i Tokyo, Japan
Längd: 171 cm
Blodgrupp: A
Stjärntecken: Vattuman

Fakta
Sakurai Sho gick med i JE 1995, när han var 13 år gammal.

Det finns 3 saker som är speciellt med Sakurai. Det är inte bara hans "Kohai´s"* som respekterar honom, nej han har också förtjänat respekt från sina "Sempai´s"**

De tre sakerna är dessa:

1. Sakurai är den som gjorde det lättare/banade väg för alla kommande Johnny´s juniors att rappa i framtiden. Sakurai var inte den första i agenturen som rappade i sina låtar, men han var den första som började skriva sina egna rap texter, och tog över skrivandet av rap texter näst in till helt och hållet för sin grupp.

2. Sakurai är den första bland alla Johnnys Idoler att sätta sin utbildning först. Detta gjorde så att det blev en "Utbildnings Bomb" inom JE. Sho-chan kämpade in i det sista och lyckades 2004 ta examen från Keio University som är ett av Japans mest prestigefyllda universitet. Under denna tiden skötte inte bara Sakurai sin skola utan också sitt jobb som en medlem av Arashi.

3. Den tredje saken som gör Sho-kun speciell är att han är den första Idolen som blev en nyhetsuppläsare. Från 2006 och framåt kan man se honom i nyhetsprogrammet "News Zero" varje måndag.

Från 5 October 2002 till 30 March 2008 hade Sakurai en egen radio show som hette "Sho Beat"

Sakurai är en mäsare när det gäller att läsa av humör/tillfällen/atsmosfären. Han vet precis när han ska va seriös och när han kan skojja. Han är inte rädd för att göra bort sig (och det gör han många gånger).

Sakurai är också en mästare när det gäller att stämma in sina "Repliker" (t.ex. för nyheterna) med den lilla tid som är kvar av sändningen. Många gånger efter en nyhetsinspelning beger sig Sakurai till en av Arashi´s egna shower för att spela in ett nytt avsnitt där med. De flesta gånger klarar han galant att byta och ställa in sin roll från nyhetsläsare till Arashi medlem. Men det händer att han stannar kvar i nyhetsuppläsar rollen, och det resulterar ofta i att de andra (medlemmar eller publik) får sig ett gott skratt =)

Sho-kun är också den ur gruppen som oftast leder deras shower och koncerter, eftersom han har något som jag kallar "Talets gåva". Han passar perfekt för att leda "talkshows" och gör sitt jobb som nyhetsuppläsare på ett enastående sätt!

*Kohai = Junior
** Sempai = Senior

TV-serier:
  • Tokio som Miyamoto Tokio; Huvudroll (2004)
  • Tengoku ni Ichiban Chikai Otoko 2 (2002)

Filmer:
  • Yatterman som Takada Gan a.k.a Yatterman; Huvuroll (2009)

Priser 
2002 - 5th Nikkan Sports Drama Grand Prix - Best Newcomer - Tengoku ni Ichiban Chikai Otoko 2

2009 - GQ Japan Men of the Year 2009 Awards - GQ Man Of The Year 2009 

Sakurai Sho









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar