torsdag 3 mars 2011

Gokusen

Gokusen (1) handlar om den unga och idealistiska och till synes naiva, läraren Yamaguchi Kumiko som kommer till skolan Shirokin med hopp om att hon kan göra en skillnad i elevernas liv. Yamaguchi får dock strax reda på att det inte kommer gå så lätt som hon trott, när hon inser att hon ska bli lärare för 3-D, den värsta klassen på hela skolan. Studenterna är slarviga, våldsamma och visar ingen respekt överhuvudtaget för henne. Eleverna har inget förtroende till lärare, och lyssnar aldrig på vad dom säger.

Men klasses ledare, Sawada Shin, lägger märke till att Yamaguchi skiljer sig från de andra lärarna. Eleverna försöker med alla möjliga metoder för att få Yamaguchi att sluta, men deras försök är förgäves.

Vad de inte vet är att Yamaguchi har en hemlighet, och den enda på skolan som vet om den är rektorn som anställde henne, och får någon reda på det, riskerar hon att bli avskedad med omedelbar verkan.

Med tiden lär sig eleverna att respektera sina egendomliga lärare p.g.a hennes tillit till dem, och hennes hängivenhet som lärare, och de ger henne ett smeknamn: Yankumi.

Ska Yankumi lyckas leda klassen till deras examen, och visa både eleverna och skolans andra lärare, vad en skola och hur dess lärare egentligen ska vara?

Serien är aserad på en manga med samma namn skriven av Morimoto Kozueko.


Gokusen
Gokusen

Yankumi

Matsumoto Jun som Sawada Shin









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar