onsdag 2 mars 2011

Door to door

Efter att jag tittat på "Marathon" bestämde jag mig för att fortsätta min "Nino-Fredag" med att titta på en till av hans filmer; "Door to door". En Japansk version av en sann historia. Det här är också UTAN tvekan ännu ett bevis att Ninomiya Kazunari ROCKs as an actor!

Kurazawa Hideo (Ninomiya Kazunari) lider av Cerebral Pares* och har därför svårt att gå och tala, och alla säger att han aldrig kommer att få ett arbete. Men trots det ger han inte upp sin dröm att bli en dörrförsäljare med fokuset på att förmedla kvaliteten på de produkter han ger sig ut för att sälja.

Den här filmen är baserad på en sann historie om en man vid namn Bill Porter som fick beskedet under många år att han inte var anställningsbar, men trots detta la han hela sin kraft i att jobba som en dörrförsäljare. Och trots smärtan av hans cp skada gick Bill mellan 7-10 miles** varje dag för att ta sig till sina kunder och för att uppnå den högsta försäljnings siffran för hans företag.

Bill Porter föddes 9 September 1932 och är en Amerikansk försäljare för företaget Watkins Company. Ett företag där han än idag arbetar nu 80 år gammal, skillnaden nu är att han säljer produkter online. Du kan besöka sidan HÄR och läsa hans presentation om sig själv och företaget.

HÄR är också ett klipp där han önskar alla en God Jul

Door to door
Bill Porter
Bill Porter

* Cerebral Pares förkortas CP och är ett samlingsnamn för en rad störningar av muskelkontrollen, vilka uppstått på grund av en hjärnskada innan hjärnan är färdigutvecklad, dvs under fostertiden, under födseln eller under de första två levnadsåren

** 7-10 Miles blir ca: 11-16 km varje dag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar