onsdag 2 mars 2011

1 Liter of Tears

1 liter of tears

Det här är min ABSOLUTA favorit serie, och även fast den är Japansk, borde alla se den åtminstonde 1 gång!

Hur skulle det vara om du inte längre kunde fritt?

Hur skulle det vara ifall du inte längre kunde prata?

Vad skulle du göra om du inte längre kunde röra dig?

Hur skulle du känna om du var medveten om allt omkring dig men inte kunde ta del av det eller göra något?

Serien handlar om Aya, en 15-årig flicka som precis ska börja high-school, hon är kär och bästa spelaren i sitt basketbolls lag. Men märkliga saker har hänt Aya den senaste tiden, hon ramlar ofta och hennes kropp lyder henne inte alltid. Hennes mor blir orolig och tar henne till en läkare.

Där visar det sig att hon har en hemsk obotlig sjukdom vid namn "spinocerebellar degeneration", vilken yttrar sig ganska långsamt men Aya kommer att bli sängliggande, hon kommer inte kunna röra sig, prata och till och med få svårt att svälja och andas, men men sjukdomern kommer aldrig att påverka henne mentalt. Hennes kropp kommer att bli hennes fängelse. Instängd tills hon inte längre kan andas och hon somnar in.


Quote: "This disease, why did it choose me?"


Men trots detta kämpar hon starkt, hon vill leva ett normalt liv men eftersom sjukdomen tar över hennes kropp i allt snabbare takt så inser hon att ett normalt liv är omöjligt. Under sin levnad skriver hon en dagbok som senare publiceras för världen att läsas. Denna serie handlar om hennes kamp.


Quote: "If it wasn't for this disease, maybe I could have succeded in love."


Serien baserar sig på den riktiga Ayas dagbok som publicerades, den har nu sålt i över 18 miljoner exemplar. Aya dog vid 25-års ålder år 1988 men hon gjorde ändå allt för att leva livet till fullo.
Serien heter 1 litre of tears och består av 11 avsnitt


Quote: "I want to make a timemachine and go back to the past."


Man börjar tänka på hur lyckligt lottad man egentligen som kan göra alla dessa vardagliga saker som springa, gå och tala. Den är otroligt rörande och ni måste verkligen se serien för att först hur himla bra den är!! Den visar vad sann styrka är för nåt, och även fast jag kan gråta från episode 1 till 11 så har jag sett om den här serien ett par 3 gånger (om inte mer)!

Här är bilder på den riktiga Kitou Aya som kämbade för sitt liv, och som skrev dagböckerna som tusentals skulle komma att läsa senare. Aya ville hjälpa människor när hon blev stor. Hennes dröm gick i uppfyllelse när hon fick de första breven från anda människor med samma skukdom som henne. De hade läst hennes böcker och fått styrka att klara sig igenom nästa dag. Styrka att orka kämpa för sina liv! Och att aldrig ge upp!

Kitou Aya
Kitou Aya

♥ Vill ni se serien kan ni klicka på översta bilden så kommer ni till första avsnittet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar