onsdag 2 mars 2011

Aiba Masaki

Profil:
Namn: Aiba Masaki (相葉雅紀)
Smeknamn: Aiba-chan, Aibaka*
Födelsedag: 24/12 1982 i Chiba, Japan
Längd: 176 cm
Stjärntecken: Stenbocken
Blodgrupp: AB

Fakta:
Aiba-chan gick med i JE 1969, men till skillnad från de flesta som skickade in sina ansökningar, hade han ingen aning om vad JE var för något. Han hade nämligen tittat på TV och sett SMAP (en annan MYCKET populär JE grupp) spela basket på en av deras shower. Basket kille som han var på den tiden, bestämde sig Aiba för att han ville spela med dem. Så med hjälp av en flicka ur hans klass, skickade han in sin ansökan och fick ett datum till en audition. Och dit kommer Aiba med... Ja, en basketboll! =D Men han märker snabbt att det inte är någon annan som har någon boll med sig, så han bestämmer sig för att gömma den tills senare. Han blev antagligen shockad när han fick reda på att han skulle dansa och sjunga på auditionen men på nåt sätt lyckades han komma med ^^

AIba brukade speal saxofon, men i början av Arashis karriär (2002) kollapsade hans lunga och han opererades. Tyvärr var han då tvungen att lägga ner saxofonen för gott.

Aiba är minst sagt speciell. Jag tvivlar STARKT på att det finns någon mer "Aiba" i hela världen. Aiba-chan är Arashis egna sol och gruppens "mood-maker". Han har alltid ett STORT leende på läpparna och hans humör och energi är alltid på MAX ^^ man kan säga att kan är ett klot av ren energi.


I många av deras TV-shower är det Aiba som kommer på alla knäppa experiment som vanliga människor aldrig skulle komma att tänka på, men när man hör dom, börjar man undra =P Några ex är:

Vad händer om du dricker öl, vatten i tyngdlöshet?
Kan du på plastfolie?
Kan du segla en jätte origami** båt?
Vad händer med en ros, tandkräm, ägg, och nudlar som du sänker ner i flytande kväve?
Hur många ballonger tar det för en man att flyga?
Kan man bli osynlig om du bär speglar över hela kroppen?


Det här är bara en VLÄDIGT liten del av alla experiment som Aiba, tillsammans med restan av Arashi, låter oss ta del av. De flesta av dessa experiment kan du se i "Arashis D no Arashi".

Aiba exprimenterar också gärna med mat, och ofta är det Arashi som faller offer som hans försökskaniner tillsammans med gästerna som kommer till deras show (detta kan du se i "Arashi no Shukudai-kun"). Några ex på hans maträtter är "chokladtäckta jätteräkor" och "fisk glass", och en del av hans rätter blir rätt lyckade lydligen ^^

Men att kalla Aibaka dum, neeej =P han är bara ett naturligt "airhead" och alla som "känner" honom, älskar honom precis som han är =)

Han har också det mest bedårande fnitter jag någonsin hört, och han har en väldigt unik röst. Den är nasal, men också ganska låga, och rösten skulle låta hemskt om den tillhör någon annan, men till Aibas karaktär passar den perfect!

Aiba ä den första i Arashi som co-hostat en TV-show som inte är en Arashi-show. Den heter Tensai Shimura Doubutsuen (Genius! Shimura Zoo - och som man hör på namnet handlar showne om olika djur, både exotiska och husdjur) och hade sin början någon gång under 2004. Serien håller fortfarande på varje Lördag, och under dess gång har man kunnat sett hur Shimura Ken skickar Aiba att handskas med en massa olika djur, på olika Zoo:n över hela världen. Han har varit i afrika och jagat geparder både till fots och på en cyckel, han har ridit på en noshörning, han har hjälpe en liten pandaunge, han har läst en gonattsaga för en OTROLIGT söööt liten lejonunge och han har borstat tänderna på en Krokodil/Alligator OCH MYCKET MER! Man märker strax att Aiba har ett starkt band till djur.

Under seriens senare tid har Aiba också fått till uppgift att komma på lösningar till djur som är deprimerade i fångenskap, och som behöver sysselsättas. Och till detta använder han något som han kallar "Masaki.com" (Uttal: Masaki dottu Kommu) Det är helt enkelt en fras han använder när en idé dyker upp i hans mycket speciella hjärna.

Han kunskap (om man nu kan kalla det kunskap) i Engelska blir ochså tydlig under de många episoderna av TSD*** Man har många gånger skrattat sig lycklig över hans "Very very danger" och "Just one moment, JUST one moment please!!". Ibland får jag uppfattningen att han tror att djuren ska förstå vad han säger, NÄR han pratar engelska med dem
^^

Även fast Aibaka kan verka dum och konstig, har han ett gott hjärta och jobbar väldigt hårt med allt har gör. Han tänker noga ut sina svar på intervjuer och han älskar Arashi mer än allt annat. Han gråter lät när han blir berörd, som under slutet på deras konserer. Och han glömmer att byta scen kostymer, han glömmer vissa danssteg för att han hoppar runt av glädje under deras konserer och han sjunger med i d delar av deras sånger där han inte borde sjunga med. Men allt detta gör honom till Aiba, och han är en mycket viktig del av Arashi!

TV-Serier:
  • Bartender som Sasakura Ryuu; Huvudroll (2011)
  • My Girl som Kazama Masamune; Huvudroll (2009)
  • Kuruu ga mama  som Kazuya; Huvudroll (2003)
  • Mukodono som Takeyama Ryou; Biroll (2001)
  • P.P.O.I. som Kusaka Banri; Biroll (1999)


Filmer:


Teater/Pjäs
År Titel Roll Roll Status
1997 Stand By Me Gordie Huvudroll
2005 Tsubame no Iru Eki Keiji Takashima Huvudroll
2007 Wasurerarenai Hito Adam Huvudroll
2009 Green Fingers Colin Briggs Huvudroll
2010 Kimi to Miru Sen no Yume Haruya Ikebe Huvudroll


Priser:

  • 13th Nikkan Sports Drama Grand Prix (Hösten 2009) Best Actor för dramat "My Girl"
  • V Navi Drama Awards (Hösten 2009) Best Newcomer för dramat "My Girl!


Aiba Masaki
Aiba Masaki

* Aibaka är en sammansättning av "Aiba" och "Baka" som betyder "Idiot" på Japanska

** Origami kommer från det japanska ordet "oru" –vika och "kami" – papper och det är konsten att vika papper till tredimensionella objekt

*** TSD = Tensai Shimura Doubutsuen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar