onsdag 2 mars 2011

Marathon


"Marathon" är en japansk tanpatsu* (2007) med Ninomiya Kasunari (Arashi) i huvudrollen. Nu är det inte längre några tvivel kvar ALLS, Nino är med 100% säkerhet en av världens bästa skådespelare! =D Varför ska jag bo i ett land som ALDRIG visar några av dessa heeelt underbara filmer och serier! Man går ju miste om SÅ mycket!

Filmen är en re-make av en Sydkoreansk film. Den handlar om Shoutarou, en autistisk kille i 20 års åldern. Han bor tillsammans med sin mamma, pappa och bror.

Shoutarou älskar att springa och när han var liten lärde han sig av sin mamma att vara stark och att inte ge upp. Nu vill hon att han för första gången ska vara med och springa i ett 10 km lopp. Till allas förvåning kommer Shoutarou i mål på en riktigt bra tid och hans mamma bestämmer sig för att försöka hitta en riktig coach som ska träna honom inför ett riktigt maraton. Men resan dit kommer att bli tröttsam och hård. Kommer de att lyckas, och är detta verkligen vad Shoutarou vill?

Filmen är baserad på den sanna berättelsen om Bae Hyeong Jin, en autistisk löpare. Han lyckades ta sig igenom ett helt maraton på mindre än 3 timmar och lyckades därmed uppnå ett sk Sub-3** när han var 19 år gamal. Ett år senare slog han rekord som den yngste tävlande i ett triathlon***. Han fortsatte att springa i tävlingar över hela världen som en autistisk löpare i många år.

Marasthon (Ninomiya Kazunari)
Marathon

Bae Hyeong Jin
*Tanpatsu är ett japanskt ord som bokstavligen betyder "One-shot" och hänvisar till ett visst format av en japansk film som är avsedd att sändas på direkt på TV. Den kan antingen visas hela på en dag, eller delas upp över flera dagar.

**Sub-3 är något man lyckas med eller uppnår när man springer ett helt maraton på under 3 timmar.

*** Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Grenarna genomförs i en följd utan avbrott och den som är först i mål efter sista grenen (som oftast är löpning) vinner tävlingen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar