torsdag 3 mars 2011

If I Can Meet You in Heaven

Det här är ännu en film med Ninomiya Kazunari i huvudrollen (2009). Filmen är baserade på 2 noveller skrivna av Iijima Natsuki (飯島夏樹) en professionell vindsurfare som 2005 dog av cancer. Det finns också en film från 2007, en biografi om Iijima.

Nonoue Junichi (Ninomiya) är en psykolog, som som har lite problem med sin rådgivning.Han har nämligen inte hjärta att avbryta pasienternas samtal när deras tid hos honom är ute.

En dag får Junichi ett erbjudande att komma och jobba på ett Cancerbehandlings Centrum. Han får sitt eget rum, ett skul nere på stranden, där han kan prata med patienterna. Alla är välkommna dit att prata om sina bekymmer, känslor och att få hjälp att lösa sina problem.
En av Junichi´s sysslor blir att med hjälp av patienternas instruktioner skriva brev till deras nära och kära, om sådana saker som kan vara svårt att säga öga mot öga, och om deras sista tankar innan deras liv på Jorden har tagit slut.

Under sin tid på Cancerbahandlings Centret träffar Junichi många patienter som alla gör ett starkt intryck på både honom och oss tittare.

Det här är en väldigt rörande film, och att låten "Tears in Haven" med Eric Clapton spelat då och då gör inte saken bättre ^_^ Den här filmen ligger också högt på listan av mina favorit filmer, och är definitift värt att titta på!

If I can meet you in heaven


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar