lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!!!

Gott Nytt År alla kära!

Happy New Year!

Akemashite omedetou
明けましておめでとう

lördag 24 december 2011

˙·٠•●♥ ♥●•٠·˙˙·GOD JUL!˙·٠•●♥ ♥●•٠·˙˙·

Ville bara skriva lite snabbt och önska er alla en GOD JUL! OCh förståss! Alla ni Arashians vet ju vad mer det är för dag idag! Det är Aiba-chans födelsedag! Så Otanjoubi Omedetou!

lördag 26 november 2011

Otanjoubi Omedetou!


Idag är det den 26/11... detta betyder endast en sak för oss Arashians!
Världens bästa "Riidaa" fyller år!


Jpp mina vänner här är han! 31 åringen som aldrig åldras!


Snarare... Han ser bättre å bättre ut för var dag som går!

Så OTANJOUBI OMEDETOU "RIIDAA"!!

En annan sak jag jag hittade igår var en videoblogg (m.m.) av ett ungt gift par (Martina & Simon) som kommer från Kanada. De bor nu i Syd Korea och har haft deras blogg sedan första dagen de flyttade dit 2008. (De arbetade tidigae där som Engelsklärare, men ja fick nyss reda på att de inte jobbar som lärare längre...anledning är fortfarande okänd för mig, men det kan bero på att jag inte kommit igenom alla deras videor än)

Jag absolut ÄLSKAR deras inlägg! Jag har (om möjligt) blivit ännu mer förälskad i Asien och har lagt Syd Korea på listan av länder att besöka (nu är vi uppe i 2 länder allt som allt) *haha*

Tidigare under veckan hade jag lite ledigt från skolan ett tag, då mös jag i soffan med att titta på Oh-chan's serie "Kaibutsu-kun" (låt mig bara säga att ja blev förälskad igen...ovanligt..?... Nej, inte speciellt)

Anledningen till att jag gjorde detta är för att IDAG inte bara är Ohno's födelsedag... *drumrolls* det är också premiären för hans film: "KAIBUTSU-KUN THE MOVIE" 3D *vill seeeeee*

Jag har också börjat få lite adventsstämning här i lägenheten å i möra är det dags att tända första ljuset! *mysfaktor till tusen*

Länken HÄR tar er till Martina & Simons hemsida sida, där finns också länkar till deras andra sidor, som t.ex. youtube och Facebook!

Jag rekomenderar er starkt att titta!



lördag 5 november 2011

Ny sida!

Jag har nu gjort en ny sida!

Den kommer att inehålla (så småningom) massa av mina egen-gjorda gif:er!

Jag har redan lagt in de allra nyaste som också är mina allra första! 

Mina första egen-gjorda gif:er

YAY! Ja har kommit på hur ja kan fixa mine egna gif:er! *stolt* haha

här kommer i alla fall de första som jag gjort!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

As you like it

Photobucket


Photobucket

onsdag 26 oktober 2011

Paradise Kiss


Dagens film är som ni kan se här ovan; PARADISE KISS
Detta är en Live Action, alltså en film som är baserad på en Manga (och i detta fall också en anime)
  
En kort text om hadlingen är följande:
Yukari Hayasaka vill bara en sak med sitt liv, att komma in på det Universitet/Högskola som hennes mamma vill att hon ska komma in på. Hon arbetar hårt för att vinna sin mammas kärlek och uppmärksamhet genom att lyckas i skolan.
Men en dag möter hon en märklig grupp, en grupp där alla älskar mode. De vill ha Yukari som modell, eftersom hon passar deras image perfekt! "Ledaren" av denna gruppen är den skrämmande, men samtidigt otroligt tilldragande; George Koizumi.
Vilken väg kommer Yukari att välja i slutändan?

I HUVUDROLLERNA HAR VI:

Kitagawa Keiko som Yukari Hayasaka

och

Mukai Osamu som George Koizumi


TRAILER:



Inflyttad!

Nu ä jag tillbaka and i action ^_^ *haha* Internetet är igång å jag trivs till 100% i min första lägenhet!

Tyvärr har jag inte lyckats få igång TV-kanalerna än, men det kommer!

För tillfället är det fullt upp i skolan å vi har haft 2 hemtentor + en salstenta tätt inpå varandra, och inom ca 2 veckor är det dags för nästa salstenta! *hjälp* Denna gången om "människans biologiska grund" eller nåt... de är i alla fall en massa biokemiskt skit som jag fattar nada av! Så idag blir de att förbereda sig för morgondagens föreläsning!

Dagens låt är:

"I Know You're Not Alone med Sweetbox

Jag blev kär i den igår efter att ha tittat på filmen "Paradise Kiss"
En helt underbar film! Å jag ÄLSKADE soundtracket! Helt perfekt!

I kommande inlägg kommer det naturligt vis lite info om denna film! SE DEN!! =D

fredag 14 oktober 2011

Packa packa packa!

I möra är det dags att börja flytta ner resten av alla grejjer! Förhoppningsvis så kommer jag att tillbringa första natten där! *pirrigt* xD

Jag kommer dock inte ha något internet och TV-kanaler på x-antal dagar, men jag antar att det bara är ett plus eftersom jag måste RÅ plugga till salstentan!! *Närvös*

Men jag gör de bästa som går så tar vi nästa tag sen i värsta fall!
Men eftersom jag är envis som f*n så SKA jag klara det!

*GANBARE ORE*

fredag 7 oktober 2011


Efter en dag i lägenheten där jag har grovstädat köket, kommer jag hem och möts av nyheten att NEWS nu bara har 4 medlemmar *snyft snyft* YamaPi (ledare av NEWS) har bestämt att det nu är dags för honom att satsa på en solo karriär.. och Ryo (som också är med i gruppen Kanjani8) tycker nu att det blir för stressigt att vara med i två grupper, så han lämnar NEWS för att bli fulltids medlem av Kanjani8.


And I understan that MANY NEWS fans now are heart broken and sad, so I'm sending you all an BIIIG HUG! And I hope you all will feel better as soon as you are ready to!


I'm sad to, but I'll keep supporting NEWS, YamaPi and Ryo-chan! And I hope NEWS with 4 member's will make success! <3


torsdag 29 september 2011

Överraskning

I ett tidigare inlägg, jag tror det var den 26 Juli, så skrev jag om en serie som jag väntade på skulle dra igång den 4:de säsongen. (Serien hette Merlin, och ifall du vill läsa om den så hittar du den HÄR)



Trailer Säsong 4:

Idag slog det mig att serien börjar om 2 dagar! Jag har inte tänkt på att det är så snart! En väldigt trevlig överraskning alltså! (^_^)

Jag sitter också och väntar på att YesAsia ska börja släppa Arashi's nya single så man kan förhandsboka den. Singlen släpps den 2:e November, så den borde vara ute snart. Enligt olika källor så har man redan kunnat förhandsbokat den på andra sidor, men jag gillar YesAsia bäst så jag väntar.

Annars idag så har det varit fullt upp med att bära lådor, och gå igenom vad jag ska ha med mig i flytten.

Jag har tidigare under veckan hunnit och kollat ikapp den  6:e säsongen av Supernatural... Och jag tänker inte skriva någon spoiler direkt....... men jag gillarde INTE slutet *suck* Jag har inte börjat på den 7:de säsongen än dock, men jag såg att den har startat och det finns mellan 4-6 episoder ute på "LetMeWatchThis" (Och säkert många andra Online sidor där man kan kolla på serier).

Jag har inte heller hunnit börja på säsong 6 av "Criminal Minds", men jag tror jag ska ta ett avsnitt eller två ikväll innan jag går och lägger mig.

I morgon drar Arvika Mârten igång! Vi ska nog iväg på Lördan tror jag. Då ska jag hålla utkik efter nåt till lägenheten... jag vet att jag behöver driksglas och lite andra småsaker... men mycket av det hittar jag ju på Ikea (^_^)

Nej, nu blir det snart (EN SEN) middag... Ska gå och se om Pappsen behöver hjälp eller nåt...

XoXo
Sweden嵐Fan

onsdag 28 september 2011

Ny start

Det har gått ett tag nu sedan det senaste inlägget.

Jag har fått reda på att jag fått en lägenhet i Karlstad, och den 3 Oktober får jag nyckeln och kan börja flytta hemifrån. Jag flyttar för första gången, så det är både lite skrämmande och otroligt spännande! Jag tror jag kommer älska det, men jag vet också att jag har haft mycket problem med att vara ensam tidigare... så vi får väl se hur det går! Men en sak som är säkert är att det ska bli skönt att komma nämre Universitetet! Ekonomin kommer bli svår, men jag ska klara det!

Skolan är tuff på ett sätt... men än så länge känns det OK. Efter VFU:n jag hade förra veckan känns det ännu bättre och jag är säker på att jag har valt rätt!

Jag har ju i och för sig kännt att jag valt rätt sedan början av gymnasiet där jag läste på Omvårdnadsprogrammet. (De 3 åren på gymnasiet var de bästa åren någonsin inom skolan... än så länge) Så jag har vetat länge jag vill jobba med människor. Hur jag kommer att jobba med dem slutligen DET är den stora frågan!

Längtan att lära mig Japanska och resa till Japan har vuxit sig starkare på slutet.
Det är nåt i det landet som drar i mig... inte bara att jag är GALEN i ett band därifrån... Nej, det är nåt jag antagligen har känt länge. Jag har alltid tyckt att jag inte passat in... kanske jag inte passar in i Japan heller, men jag vet inom mig att Japan kommer ha en stor betydelse för mig i framtiden, jag KÄNNER det... det känns som... hemma.

Jag är också spänd över nyheterna om Arashi, de har en hel del saker i görningen just nu.

Sakurai's film där hans karaktär är en läkare går på Bio i Japan nu, och han håller på att spela in en serie där hans roll är en "Butler" *fangirl moment* OCH! ARASHI SKA *trumvirvel* SPELA IN TEMALÅTEN TILL SERIEN!! *squeeel*

Ohno's 3D film "Kaibutsu-kun" kommer ut i November. Den 26 för att vara exakt, PÅ HANS FÖDELSEDAG!

Matsujun ska vara med i en Butai eller "Stageplay" där han spelar en boxare *fangirling.. again*

Nino's 2 filmer GANTZ är klara (vilket var för att bra tag sen) men jag har inte sett dem än! Så där har jag nåt att se fram emot!!

Arashi håller också på med deras "Beautiful World" concert tour *KYAAAAA* så jag har redan börjat på att spara pengar för att kunna köpa DVD:n när den släpps! Och av bilderna jag sett så kommer den att bli HELT fantastisk!! *running around like the crazy fangirl I am, screaming*

Å på Påsten idag kom den här skönheten:


*YEEEEY*

Jahopp, det va allt ifrån mig just nu tror jag! Om jag inte får för mig att skriva om en serie eller nåt annat lite senare! Nu ska ja ta och titta på ett avsnitt av den senaste serien jag blivit helt fast i *TRUMVIRVEL, för tro det eller ej så är den en "NON Asian" serie! Hahahahahaha* "CRIMINAL MINDS"

torsdag 15 september 2011


GRATTIS ARASHI!

Idag firar Arashi 12 år sedan de blev en grupp!
Detta ska NATURLIGTVIS firas med en ny hedder <3

Hoppas alla Arashians har haft en underbar dag överallt runt om i världen!

And Arashi; Keep shining as the stars you are! Keep beeing my source of happiness!
AND ALWAYS BE THE ADORKABL YOU THAT WE ALL LOVE!

tisdag 30 augusti 2011

MATSUJUN!


OTANJOUBI OMEDETTO MATSUJUN!
[GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MATSUJUN!]
(HAPPY BIRTHDAY MATSUJUN!)

söndag 14 augusti 2011

Bilder från GACKT i Stockholm (YFC)

Nu kan ni kolla in bilderna från Konserten!!

All credit går till Jens Eklund. Bilderna kan ni se här --> Flickr



lördag 13 augusti 2011

GACKT Yellow Fried Chicken i Sverige!

Bättre sent än aldrig... elelr nåt, men nu ska jag i alla fall försöka få ihop ett inlägg om DEN UNDERBARASTE KVÄLLEN I HELA MITT LIV!!

Allt började på Måndag den 8/8! Kl 9:48 (tåget var ca 10 min försenat... jag är dock inte överraskad) avgick tåget från Arvika Tåg Station och färdades i riktning mot Stockholm Centralstation.

14:00 (nu en halvtimme försenat) anlände vi till Centralstationen. De tog en stund för mig att virra omkring där och hitta ut på rätt ställe, men det var inte så farligt som ja trodde det skulle bli! ^_^

Till slut hittade jag fram till rätt utgång å till det hotell jag skulle bo de kommande 2 nätterna (Att hitta dit bar MYCKET lättare än ja trodde)


Jag checkade in och gick upp för att kolla in mitt rum... eller Kabin rum som det hette ^^


Det va jätte litet, men hade allt som allt 7 speglar! Det va huuur mysigt som hellst! Jag fixade lite och ringde hem för talade om att jag kommit fram. Sen bestämde jag mig för att besöka de 2 affärer jag ALLRA hellst ville till! Nämligen SF Bokhandeln och Sun Ai.

Så jag begav mig iväg mot Gamla Stan där ja på nåt sätt tänkte mig försöka hitta SF Bok. Än en gång var detta uppdrag MYCKET lättare än va ja trodde det skulle va!

 





Jag hade en underbar promenad i Gamla Stan och att ÄNTLIGEN få besäka SF Bok, som varit min dröm i många år, var heeeelt fantastiskt!

När jag kom in på affären insåg jag att det verkligen var en farlig affär! ^_^'' Jag körde  "Gå-in-hitta-det-du-allra-hell​st-vill-ha-och-gå-ut-så-snabbt​-som-möjligt-innan-du-hittar-n​åt-mer" taktiken. Å de funkade GANSKA bra.

Mina fynd blev:


När jag var tillbaka på mitt rum fyllde jag på pengar på kortet och begav mig mot nästa affär; Sun Ai:


Jag hade lite mer problem att hitta det, men än en gång var det lättare än jag trodde ^_^ Jag köpte 3 Japanska tidningar med Arashi, News och KAT-TUN m.m. och så hittade jag te kopparna jag velat ha en ganska lång stund:


Ulrika ringde senare på kvällen och vi bestämde att vi skulle ta tunnelbanan kl. 06:00 från Centralstationen.

Vi kom till fryshuset för att ställa oss i kön och fick reda på att jag och Ulrika var nummer 56 och 57! Vi såg då att de var en del som hade tältat där!



Efter som Urlika träffat en Finska som också skulle på konserten när hon väntade på flyget till Sverige så hade vi en kö kompis att dela en filt med. Finskan bästa vän dök upp senare och då hade jag och Ulrika filten förr oss själva. Det var en låååååååååååång väntan och kön blev allt längre och läääängre.





Under tiden som vi väntade kom det böcker och annat att skriva meddelanden i till YFC och GACKT. En annan sak vi skrev på var en Sverige flagga:



Sedan...kom kvällen och insläppet startade!

Vakterna släppte in 10 st åt gången så vi slapp stressen (tack och lov!) Jag kom på en ganska bra plats, så nu va det bara att fortsätta vänta inomhus. Konserten var +30 minuter försenat men tillslut började det!

Jag kan inte beskriva känslan av att VERKLIGEN SE HONOM LIVE! Att verkligen se honom på RIKTIGT! *Jag blir galen av bara tanken*

Och samtidigt som det var den bästa kvällen i hela mitt liv, så var det också den värsta! Jag blev riktigt rädd när GACKT slängde av sig skjortan och jag såg den komma flygande nästan rakt över mig, visst blev fangirlen i mig galen, men när människor som står 5 meter ifrån försöker KASTA in sig för att nå den så är det INTE så kul ^_^'' Då var det RIKTIGT nära att jag ramlade, och jag förstod att om jag ramlade där så kommer jag inte upp igen! Efter det blev det bara trångare och trångare.

Så sakta men säkert så backade jag nån rad. Där fann jag det perfekta ställer där jag både kunde ANDAS, stå av mig själv OCH SE GACKT!

Efter konserten så antar jag att det bästa sättet att förklara mina känslor är detta:

/(&#/&¤#!(/!(/%#(GMXBKJBSKJGAKIHDKGLKAJKHT!(/&%("/%()!"&(/!%(/&"

Jag var TOTALT hjärndöd, sinnesgalen och HÖG av GLÄDJERUS!

Jag köpte 3 minnen från konserten; Ett Svettband, en nyckelring och Fotohäftet:



När jag kom till baka till mitt hotellrum var jag TOTALT utmattad, men samtidigt var jag så UPPJAGAD att jag inte visste vart jag skulle ta vägen! Det slutade med att jag kollade på mer GACKT klipp tills jag somnade av ren utmattning ^_^

Man fick inte ta bilder från konserten men jag ska fråga en person om tillstånd att dela med mig av hans bilder, coh så snart jag vet om jag får det så uppdaterar jag bloggen igen!

Nu ska ja gå och lägga mig och drömma om GACKT ^_^ LoL
I morgon blir de jobb!

OYASUMINASAI!

lördag 30 juli 2011

Doko ni Demo Aru Uta

Sitter ute på altanen och har det UNDERBART!

Ska flytta mig in till sängen nu å kolla på ett avsnitt med "G no Arashi" innan jag ska sova. I möra blir de iväg och jobba igen. Jag tycker inte jag gör nåt annat... men de blir ju pengar så ^_^ lol

På den korta bilturen till jobbet (det tar ca 10 minuter dit) har jag lyssnat konstant på en och samma låt nu i snart en vecka. Jag är totalt besatt! Den är helt otroligt vacker! Låten är Nino's solo från "Beautiful World" albumet (och jag måste lägga till att deras turné genom Japan har dragit igång nu! Jag är så avundsjuk på alla tusentals människor som får sitta i den publiken! *gaaah* Jag längtar tills de släpper konsert DVD:n! Jag har redan börjat å lagt undan pengar så jag kan köpa den!!). Låten heter "Doko ni Demo Aru Uta" (vilket är typ översatt till [A song you can find anywhere])

Här är låtens lyric både på Romaji och Engelska

(Om du vill lyssna på låten samtidigt som du läser översättningen så hittar du den i spellistan här på sidan, låt nr. 10)

Romaji:

Nani ga seikai de Nani ga machigae de
Dakara "daijoubu" Nante icchatte
Sono kotoba ga jibun wo Keshiteku kara
Sore ga ichiban kowai koto dakara

Meippai sakebe "Koko ni iru yo" tte akashi no you ni
Bokura wa sonna yowaku wa nai Demo tsuyoku mo nai kara
Dakara naite iinda Hazukashii koto janai
Asu ga aru hito shika dekinai koto dakara Asu e no aizu dakara

Naite Motomete Koronde Mata naite
Kimi wa Soushite Otona ni natte

Kizutsuku koto wo osorete 
Zutto naku no wo gaman shitetara warae nakunatteta

Kidzuitara hitori ni natte kowakatta
Sono toki sashidashite kureta anata no koe ga itai hodo yasashikute
Naiteita sou shitara "anta ga nakimushi da" tte iu kara
"Anta mo da yo" nante itte mitara Raku ni natteta Waratteta

Itsumo mitai ni Fuzaketa koto iiatte
Natsukashii nante iwanai de ima wo Soko ni aru ima wo nigiri shimete

Hora, iki wo sutte haite Ikiteiru
Ippo ippo aruiteiru Tada sore dake de ii

Daijoubu bokura wa zutto koko ni iru yo
Dakara subete sarake dashite mite
Saa, mune wo hatte ieba iinda
"Sore ga bokura da"

Zutto Zutto zutto



Engelska:

What is right? What is wrong?
So I said, "it's okay"
Those words were erasing myself
That was what I was most afraid of

Yell with all your might "I'm here!" like it's proof of yourself
We are not that weak But we're not that strong either
That's why it's okay to cry There's nothing to be embarrassed about
Only people who have a tomorrow can do it Because it's the signal of going to that tomorrow

Crying Searching Falling down Crying again
That's how you become an adult

Afraid of getting hurt
If I always try not to cry, I'll won't be able to laugh

When I realized I was alone, I was scared
That's when your voice came, so gentle it hurt
If I cry, then you'll say, "You're a crybaby"
When I tried to say, "You are too," I relaxed and laughed

Like always, messing around and arguing
Don't say it's nostalgic right now Tightly hold onto the "now" that's there

Look, breathe in and out You're living
Walking one step at a time Just that is enough

It's alright, we'll always be here
So try confessing everything
Come on, you should stand tall and say it
"That is us"

Always Forever and ever


(ALL credit for the lyric and translation goes entirely to yarukizero on LiveJournal)


tisdag 26 juli 2011

Merlin

I väntan på att den 4:de säsongen av den Brittiska fantasy serien "Merlin" ska börja (senare i höst eller nån gång under 2012) tänkte jag att jag skulle skriva lite om den.


När man här namnet Merlin, är jag nästan säker på att alla tänker på det legendariska Camelot, Kung Arthur och den mäktiga och vise gamle trollkarlen Merlin... MEN den här serien har satt sin egen twist på legenden. Man kan säga att det utspelar sig INNAN själva tradinella historien tar sin början, men den omges fortfarande av en väldigt egen kännsla. Så ska man se den här serien, måste man vara OK med att lägga den vanliga Kung Arthur och Merlin åt sidan.

Jag kan ärligt säga att jag inte gillade den här serien till en början, just därför att den va så olika alla andra versioner, men jag har läst mig att älska den! Och nu slukar jag episode efter episode och kan knappt vänta på nästa!

Serien tar sin början när en ung trollkarl vid namn Merlin anländer till kungadömet Camelot. Hans mamma har ordnat så att han kan bo hos hovläkaren Gaius. Han upptäcker med en gång att Kungen, Uther Pendragon, har förbjudit all slags magi och fängslat den sista draken djupt nere i fängelsehålorna. Gaius får reda på att Merlin har magi och tillsammans kämpar de för att hålla det hemligt, en hemlighet som skulle leda till döden för dem båda om den kom ut.

Merlin stöter på den uppblåsta och arroganta prinsen, Arthur Pendragon, och redan från första stund går de varandra på närverna.

Mycket snart börjar Merlin höra en röst som kallar på honom. Han följer rösten ner till fängelsehålorna, där han för första gången träffar "The Great Dragon". Draken berättar för honom att han och Artur delar samma öde. De är som två sidor av ett mynt, och Merlin har en mycket viktig uppgift; att skydda prinsen till varje pris.

Under de här säsongerna får man följa Arthur och Merlin genom deras galna äventyr och stora dåd. Man ser hur deras vänskap utvecklas och hur Merlin kämpar för att hålla sina krafter hemliga! Man stöter hela tiden på välkända namn från den traditionella legenden, men allt är inte som man tror i den här nya versionen. Man blandar skratt och spänning hej vilt, och något jag ALDRIG tröttnar på är Arthur och Merlins snabba och småelaka kommentarer till varandra! Något som lättar upp stämmningen i de allra mörkaste episoderna!

Detta är en serie jag rekomenderar STARKT, men kom i håg att inte hålla den vanliga traditionella legenden för hårt i minnet, för då kan det lätt bli en bevikelse.

Roller:

Colin Morgan som Merlin

Bradley James som Arthur Pendragon
Anthony Head som Uther Pendragon

Richard Wilson som Gaius

Angel Coulby som Guinevere a.k.a. Gwen

Katie McGrath som Morgana

John Hurt; rösten till "The great Dragon"

Trailer:

Säsong 1

Säsong 2

Säsong 3




måndag 25 juli 2011

Dr Quinn, Medicine Woman

Igår satte jag mig för att titta på en av mina absoluta favorit serier, nämligen Dr Quinn. Detta är en Amrikansk serie som sändes mellan 1993-1998. Den består av 6 säsonger + 2 TV-filmer.

Serien utspelar sig under 1860-talet och handlar om den kvinnliga läkaren Michaela "Dr. Mike" Quinn, spelad av den vackra Jane Seymour, som precis flyttat från storstaden Boston till den lilla westernstaden Colorado Springs i Colorado, där hon fått anställning.

Det visar sig dock att ett missförstånd lett till att stadens råd förväntat sig en manlig doktor och hon får en svår start i sin nya stad.

Hennes första vän i staden, Charlotte Cooper, blir huggen av en orm och på sin dödsbädd ber hon Dr. Mike att ta hand om hennes 3 barn; Matthew, Colleen och Brian.

Tillsammans med sin nya lilla familj kämpar hon dag för dag för att bevisa vilken skicklig läkare hon verkligen är. Hon träffar många nya vänner men också fiender. Hon kämpar också för vad som är rätt och fel!

Dr. Mike

Colleen, Matthew, Brian, Michaela och Sully

Folket i staden

Dr. Mike

Folket i Staden


lördag 23 juli 2011

Prayer

Jag sänder en tanke till grannlandet Norge! Jag hoppas och ber att allt slutar på bästa möjliga vis! Mina tankar går också till de skadade och dödade, men speciellt sänder jag mina böner till de familjer och vänner som förlorat en eller flera älskade! Jag hoppas att de på nåt sätt hittar en styrka att komma igenom det här! Att de på nåt sätt ska se en ljusning någonstans i framtiden, även fast jag förstår att det är väldigt svårt just nu!



Lejoninnans Sång

"Lejoninnans Sång" är en fantasy serie skriven av en av mina favorit författare; Tamora Pierce.
 
 
Serien är indelade i följade 4 böcker:
 
 
Alanna: Det Första Äventyret
 
 
I Gudinnans Hand
 
 
Kvinnan Som Rider Som En Man
 
 
Gudinnans Förkämpe [en strid mot ondskan - en strid för kärleken]

Berättelsen utspelar sig i det påhittade landet Tortall, där vi får följa Alanna av Trebond; en flicka vars högsta önskan är att få bli riddare, och hennes tvilling bror Thom; som drömmer om att bli en mäktig magiker. Men deras föräldrar har andra planer för syskonens framtid och bestämmer att Alanna ska skickas till ett tempel för att lära sig unga damers seder medan hennes tvillingbror Thom måste träna till riddare: båda syskonens värsta mardröm.
 
 
De beslutar därför att byta plats; Alanna reser till huvudstaden förklädd till pojke och Thom till templet, som även tar emot pojkar, för att bli magiker.
 
 
Böckerna handlar om Alannas kamp för att klara sig vid hovet utan att låta någon lägga märke till att hon är en kvinna, det sociala livet och träningen bland pagerna och Alannas många andra äventyr. Äventyr där hon träffar vänner för livet... Men även ondskefulla fiender.