lördag 24 mars 2012

Immortal Rain

Idag har det varit en lungn dag med mycket fint väder! Solskensprommenad med Arashi musik ä finfint. Nu blir det Gladiatorerna och sen blir det film!

Dagens inlägg kommer handla om 2 manga som hör ihop, nämligen "Immortal Rain" och "Touhou Shinigami: Meteor Methuselah Gaiden"

Immortal Rain (eller Meteor Methuselah) handlar om Rain Jewlitt, också känd som Methuselah, en man som nu är 624 år gammal... och odödlig. Han klär sig i präst kappa och på grund av sin odödlighet har han ett stort pris på sitt huvud. Ett pris som kommer från nyfikenhet för han hemlighet och långa liv. Men är odödlighet verkligen något man ska jaga efter? Och vad är det för mörk bakgrund som driver Rain frammåt?  

Machika Balfaltin är en tomboyish, energisk 14-årig ​​flicka som, efter att hennes "farfar" blivit mördad, är ute efter att döda Methuselah; det enda pris hennes prisjägare till "farfar", Zol Grim Reaper, inte kunde döda.

Men istället för att döda honom vid deras första möte, så slutar det med att hon blir räddad av honom om och om igen när de båda attakeras av blivande prisjägare. Låter detta som starten på en udda relation? Vänta bara tills du läser mangan och ser vart deras resa för dom!

Touhou Shinigami: Meteor Methuselah Gaiden är en miniserie och en prequel till Emmortal Rain som handlar om mötet mellan Zol Grim Reaper (Machikas "farfar") och Methuselah. Jag rekomenderar att man läser den här först. 

Mangakan till dessa 2 underbara serier är Ozaki Kaori. 

Bilder: 

Rain
Machika
Zol och Machika

Vill NI läsa de båda serierna (vilket jag verkligen rekommenderar) så kan ni göra det här:



Det var allt för mig idag! Nu ska jag läsa de sista kapitlen av Immortal Rain innan filmen börjar!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar