lördag 30 juli 2011

Doko ni Demo Aru Uta

Sitter ute på altanen och har det UNDERBART!

Ska flytta mig in till sängen nu å kolla på ett avsnitt med "G no Arashi" innan jag ska sova. I möra blir de iväg och jobba igen. Jag tycker inte jag gör nåt annat... men de blir ju pengar så ^_^ lol

På den korta bilturen till jobbet (det tar ca 10 minuter dit) har jag lyssnat konstant på en och samma låt nu i snart en vecka. Jag är totalt besatt! Den är helt otroligt vacker! Låten är Nino's solo från "Beautiful World" albumet (och jag måste lägga till att deras turné genom Japan har dragit igång nu! Jag är så avundsjuk på alla tusentals människor som får sitta i den publiken! *gaaah* Jag längtar tills de släpper konsert DVD:n! Jag har redan börjat å lagt undan pengar så jag kan köpa den!!). Låten heter "Doko ni Demo Aru Uta" (vilket är typ översatt till [A song you can find anywhere])

Här är låtens lyric både på Romaji och Engelska

(Om du vill lyssna på låten samtidigt som du läser översättningen så hittar du den i spellistan här på sidan, låt nr. 10)

Romaji:

Nani ga seikai de Nani ga machigae de
Dakara "daijoubu" Nante icchatte
Sono kotoba ga jibun wo Keshiteku kara
Sore ga ichiban kowai koto dakara

Meippai sakebe "Koko ni iru yo" tte akashi no you ni
Bokura wa sonna yowaku wa nai Demo tsuyoku mo nai kara
Dakara naite iinda Hazukashii koto janai
Asu ga aru hito shika dekinai koto dakara Asu e no aizu dakara

Naite Motomete Koronde Mata naite
Kimi wa Soushite Otona ni natte

Kizutsuku koto wo osorete 
Zutto naku no wo gaman shitetara warae nakunatteta

Kidzuitara hitori ni natte kowakatta
Sono toki sashidashite kureta anata no koe ga itai hodo yasashikute
Naiteita sou shitara "anta ga nakimushi da" tte iu kara
"Anta mo da yo" nante itte mitara Raku ni natteta Waratteta

Itsumo mitai ni Fuzaketa koto iiatte
Natsukashii nante iwanai de ima wo Soko ni aru ima wo nigiri shimete

Hora, iki wo sutte haite Ikiteiru
Ippo ippo aruiteiru Tada sore dake de ii

Daijoubu bokura wa zutto koko ni iru yo
Dakara subete sarake dashite mite
Saa, mune wo hatte ieba iinda
"Sore ga bokura da"

Zutto Zutto zutto



Engelska:

What is right? What is wrong?
So I said, "it's okay"
Those words were erasing myself
That was what I was most afraid of

Yell with all your might "I'm here!" like it's proof of yourself
We are not that weak But we're not that strong either
That's why it's okay to cry There's nothing to be embarrassed about
Only people who have a tomorrow can do it Because it's the signal of going to that tomorrow

Crying Searching Falling down Crying again
That's how you become an adult

Afraid of getting hurt
If I always try not to cry, I'll won't be able to laugh

When I realized I was alone, I was scared
That's when your voice came, so gentle it hurt
If I cry, then you'll say, "You're a crybaby"
When I tried to say, "You are too," I relaxed and laughed

Like always, messing around and arguing
Don't say it's nostalgic right now Tightly hold onto the "now" that's there

Look, breathe in and out You're living
Walking one step at a time Just that is enough

It's alright, we'll always be here
So try confessing everything
Come on, you should stand tall and say it
"That is us"

Always Forever and ever


(ALL credit for the lyric and translation goes entirely to yarukizero on LiveJournal)


tisdag 26 juli 2011

Merlin

I väntan på att den 4:de säsongen av den Brittiska fantasy serien "Merlin" ska börja (senare i höst eller nån gång under 2012) tänkte jag att jag skulle skriva lite om den.


När man här namnet Merlin, är jag nästan säker på att alla tänker på det legendariska Camelot, Kung Arthur och den mäktiga och vise gamle trollkarlen Merlin... MEN den här serien har satt sin egen twist på legenden. Man kan säga att det utspelar sig INNAN själva tradinella historien tar sin början, men den omges fortfarande av en väldigt egen kännsla. Så ska man se den här serien, måste man vara OK med att lägga den vanliga Kung Arthur och Merlin åt sidan.

Jag kan ärligt säga att jag inte gillade den här serien till en början, just därför att den va så olika alla andra versioner, men jag har läst mig att älska den! Och nu slukar jag episode efter episode och kan knappt vänta på nästa!

Serien tar sin början när en ung trollkarl vid namn Merlin anländer till kungadömet Camelot. Hans mamma har ordnat så att han kan bo hos hovläkaren Gaius. Han upptäcker med en gång att Kungen, Uther Pendragon, har förbjudit all slags magi och fängslat den sista draken djupt nere i fängelsehålorna. Gaius får reda på att Merlin har magi och tillsammans kämpar de för att hålla det hemligt, en hemlighet som skulle leda till döden för dem båda om den kom ut.

Merlin stöter på den uppblåsta och arroganta prinsen, Arthur Pendragon, och redan från första stund går de varandra på närverna.

Mycket snart börjar Merlin höra en röst som kallar på honom. Han följer rösten ner till fängelsehålorna, där han för första gången träffar "The Great Dragon". Draken berättar för honom att han och Artur delar samma öde. De är som två sidor av ett mynt, och Merlin har en mycket viktig uppgift; att skydda prinsen till varje pris.

Under de här säsongerna får man följa Arthur och Merlin genom deras galna äventyr och stora dåd. Man ser hur deras vänskap utvecklas och hur Merlin kämpar för att hålla sina krafter hemliga! Man stöter hela tiden på välkända namn från den traditionella legenden, men allt är inte som man tror i den här nya versionen. Man blandar skratt och spänning hej vilt, och något jag ALDRIG tröttnar på är Arthur och Merlins snabba och småelaka kommentarer till varandra! Något som lättar upp stämmningen i de allra mörkaste episoderna!

Detta är en serie jag rekomenderar STARKT, men kom i håg att inte hålla den vanliga traditionella legenden för hårt i minnet, för då kan det lätt bli en bevikelse.

Roller:

Colin Morgan som Merlin

Bradley James som Arthur Pendragon
Anthony Head som Uther Pendragon

Richard Wilson som Gaius

Angel Coulby som Guinevere a.k.a. Gwen

Katie McGrath som Morgana

John Hurt; rösten till "The great Dragon"

Trailer:

Säsong 1

Säsong 2

Säsong 3




måndag 25 juli 2011

Dr Quinn, Medicine Woman

Igår satte jag mig för att titta på en av mina absoluta favorit serier, nämligen Dr Quinn. Detta är en Amrikansk serie som sändes mellan 1993-1998. Den består av 6 säsonger + 2 TV-filmer.

Serien utspelar sig under 1860-talet och handlar om den kvinnliga läkaren Michaela "Dr. Mike" Quinn, spelad av den vackra Jane Seymour, som precis flyttat från storstaden Boston till den lilla westernstaden Colorado Springs i Colorado, där hon fått anställning.

Det visar sig dock att ett missförstånd lett till att stadens råd förväntat sig en manlig doktor och hon får en svår start i sin nya stad.

Hennes första vän i staden, Charlotte Cooper, blir huggen av en orm och på sin dödsbädd ber hon Dr. Mike att ta hand om hennes 3 barn; Matthew, Colleen och Brian.

Tillsammans med sin nya lilla familj kämpar hon dag för dag för att bevisa vilken skicklig läkare hon verkligen är. Hon träffar många nya vänner men också fiender. Hon kämpar också för vad som är rätt och fel!

Dr. Mike

Colleen, Matthew, Brian, Michaela och Sully

Folket i staden

Dr. Mike

Folket i Staden


lördag 23 juli 2011

Prayer

Jag sänder en tanke till grannlandet Norge! Jag hoppas och ber att allt slutar på bästa möjliga vis! Mina tankar går också till de skadade och dödade, men speciellt sänder jag mina böner till de familjer och vänner som förlorat en eller flera älskade! Jag hoppas att de på nåt sätt hittar en styrka att komma igenom det här! Att de på nåt sätt ska se en ljusning någonstans i framtiden, även fast jag förstår att det är väldigt svårt just nu!



Lejoninnans Sång

"Lejoninnans Sång" är en fantasy serie skriven av en av mina favorit författare; Tamora Pierce.
 
 
Serien är indelade i följade 4 böcker:
 
 
Alanna: Det Första Äventyret
 
 
I Gudinnans Hand
 
 
Kvinnan Som Rider Som En Man
 
 
Gudinnans Förkämpe [en strid mot ondskan - en strid för kärleken]

Berättelsen utspelar sig i det påhittade landet Tortall, där vi får följa Alanna av Trebond; en flicka vars högsta önskan är att få bli riddare, och hennes tvilling bror Thom; som drömmer om att bli en mäktig magiker. Men deras föräldrar har andra planer för syskonens framtid och bestämmer att Alanna ska skickas till ett tempel för att lära sig unga damers seder medan hennes tvillingbror Thom måste träna till riddare: båda syskonens värsta mardröm.
 
 
De beslutar därför att byta plats; Alanna reser till huvudstaden förklädd till pojke och Thom till templet, som även tar emot pojkar, för att bli magiker.
 
 
Böckerna handlar om Alannas kamp för att klara sig vid hovet utan att låta någon lägga märke till att hon är en kvinna, det sociala livet och träningen bland pagerna och Alannas många andra äventyr. Äventyr där hon träffar vänner för livet... Men även ondskefulla fiender.

torsdag 14 juli 2011

ANTAGEN ^_^

IGAD FICK JAG REDA PÅ ATT JAG BLIVIT ANTAGEN TILL SJUKSKÖTERSKEUTBILDNINGEN PÅ KARLSTADS UNIVERSITET!!

Dagen har än så länge bestått av att fixa saker innan skolan börjar den 29 Augusti!

Nu ska jag fira med storstädning i mitt rum å senare gräsklippning *lol* 

Antagligen kommer ja inte ha tid att skriva så mycket på ett bra tag, eftersom den mesta tiden kommer gå åt till att jobba och leta bostad i Karlstad!



onsdag 13 juli 2011

Freeter, ie wo kau

Nu har jag äntligen tittat klart hela Nino's se´naste serie; "Freeter, ie wo kau" [Freeters, Buy a House].
Och GUD va bra den va!! När jag äntligen bestämde mig för att nu SKA jag se den, och när jag tittat nån minut in i första episoden, var jag TOTALT fast i den!! Jag gillade varje minut, och kunde INTE sluta titta på den!!

Här kommer en snabb sammanfattning vad serien handlar om:
(Och som jag alltid säger BRYT era vanor och TESTA nåt nytt! Kanske ni hittar en ny värld av under, som jag gjorde! ^^ )

Serien handlar om Seiji Take (Ninomiya Kazunari) som slutar sitt jobb efter 3 månader. Med inga drömmar, inga besparningar och en dålig relation med sin familj (speciellt sin far) blir han en hikikomori*. Han tar några små "Part-time's" jobb då och då, men dét är ALDRIG nåt som han stannar längre på. Plötsligt drabbas hans mor av en svår depression, men vad är det egentligen som orsakar hennes sjukdom? Seiji hittar ett arbete på en byggarbetsplats, men likt alla andra ställen hav jobbat på, hatar han det från första stund. Men efter att han träffar Chiba Manami (Karina) börjar hans syn på saker förändras. Så genom den här serien får man följa Seiji och se hur han växer som person för varje dag som går. Han blir vän med sina medarbetare, och inser hur viktig hans familj är för honom. Han finner också ett mål i sitt liv; att  köpa ett hus åt sin mamma!

Om du vill vete om Seiji köper ett hus, varför hans mamma blev sjuk och om hon blir frisk igen, antar jag att du får kolla på serien! ^_^

*Hikikomori är en japansk term som beskriver unga människor som väljer att leva utan socialt liv och varken studera eller arbeta


BILDER:











torsdag 7 juli 2011

Beautiful World!

Mitt album har fått statusen "shipped" och är nu på väg mot Sverige! \o/ *banzai banzai* \o/ Om nån vecka har jag den i min hand! <3 För er som vill lyssna på albumet kan ni göra det i låt-listan här intill -->
Jag förundras fortfarande över att jag ÄLSKAR ALLA låtar på hela albumet!! Redan från första gången ja hörde dom!! Detta ä nog första gången det händer mig! Jag brukar ha 1 lr 2 favoriter, sen LÄR jag mig att gilla de andra... Men inte på detta album inte, nej här gillar jag dom ALLA med en gång!!
Albumet innehåller dessa låtar (+ låt information):

01 Rock this
Lyrics: 100+
Rap: Sakurai Sho
Composer: Dele Ladimeji/Paul Boddy
Arranger: Yoshioka Taku

02 まだ見ぬ世界へ (Mada Minu Sekai e)
[World that is yet to be seen]
Lyrics: Soluna
Rap: Sakurai Sho
Composer: RPP/iiiSAK
Arranger: iiiSAK/Yoshioka Taku

03 Love Rainbow
Lyrics: furaha/Octobar
Composer: iiiSAK/Dyce Taylor
Arranger: ha-j

04 Always
Lyrics: 100+
Composer: Dyce Taylor/Andreas Johansson
Arranger: youwhich

05 Shake it !(Vocal:Jun Matsumoto)
Lyrics: The Sendai Sepia
Arranger: Yoshioka Taku

06 虹のカケラ~no rain, no rainbow~
(Niji no Kakera ~no Rain no Rainbow~)
[Rainbow's fragments ~no Rain no Rainbow~]
Lyrics: Osami/Octobar
Composer: Carl Utbult/Chris Meyer/Taisho
Arranger: Ishizuka Tomoo

07 Dear Snow
Lyrics: Iori/ISHU
Composer: Ooshima Kousuke
Arranger: Miyano Yukiko/Yoshioka Taku

08 Hung up on(Vocal:Satoshi Ohno)
 rap: Sakurai Sho (yes Ohno solo has Sakurap)
Lyrics: Iori
Rap: Sakurai Sho
Composer/Arranger: Ooshima Kousuke

09 Joy
Lyrics: Ogawa Takashi/alt
Rap: Sakurai Sho
Composer: Duke Ashton/Sherrie Ashton
Arranger: Ishizuka Tomoo

10 どこにでもある唄。(doko ni demo aru uta)
(Vocal:Kazunari Ninomiya)
[Song that exists anywhere]
Lyrics/Composer: Ninomiya Kazunari
Arranger: ha-j/Ninomiya Kazunari

11 Negai
[wish]
Lyrics: furaha
Composer: iiiSAK/Dyce Taylor
Arranger: Miyano Yukiko/iiiSAK

12 Lotus
Lyrics: Soluna
Composer: iiiSAK/HYDRANT
Arranger: Hiroshi Sasaki/iiiSAK

13 「じゃなくて」 (janakute)  (Vocal:Masaki Aiba)
[That´s not it]
Lyrics: Iori/Soluna
Composer/Arranger: Ooshima Kousuke

14 Morning Light
Lyrics: UNITe/Soluna
Composer: Curly/Dr.Hardcastle
Arranger: Hiroshi Sasaki

15 To Be Free
Lyrics: Soluna
Composer: Samuel Waermo/Octobar
Arranger: Samuel Waermo/Yoshioka Taku

16 このままもっと (kono mama motto) (Vocal:Sho Sakurai)
[Keep going just like this]
Lyrics/Composer: 100+
Rap: Sakurai Sho
Arranger: Hisashi Nawata

17 果てない空 (Hatenai Sora)
[Endless Sky]
Lyrics/Composer: QQ
Arranger: ha-j

18 遠くまで (Toku made)
[Until at a distance]
Lyrics: Ogawa Takashi
Composer: Erik Lidbom/Dyce Taylor
Arranger: Hiroshi Sasaki

Den engelska översättningen på titlarna finns inom; "[......]"

fredag 1 juli 2011

1/7! 1 år som en ARASHIAN!

I dag har det gått 1 år sedan jag fann min väg till Arashi och "the Arashifandom"
De blir inte mycket till firande eftersom jag ska iväg å jobba sen, men jag har det alltid i tanken!
Jag kan utan tvekan säga att detta åter är en av de bästa i mitt liv, och JA; det är just så mycket Arashi betyder för mig! Jag vet utan tvekan att jag alltid kommer va ett Arashi fan!

Här är några fler bilder på denna FANTASTISKA grupp!

A.M.N.O.S
<3 <3 <3 <3 <3