måndag 23 juli 2012

Clannad och: !!?

under några veckor har jag kollat på en anime som heter Clannad.

Det är en underbar historia om kärlek, vänskap, sorg och innre styrka, allt med ett inslag av humor och en skvätt övernaturligt.

Så Ja, jag skulle säga att denna serie har lite av allt. Man kan skratta i ena stunden, känna häpnad i nästa och gråta floder en stund senare.

Men för mig var det en kännsla som föjde hela vägen igenom serien (och det finns bara ett sätt att beskriva det): "Cuteness Overload"

Seriens handling:

Okazaki Tomoya är en bråkstake som finner livet tråkigt och tror att eftersom han aldrig kommer att uppnå något så kan han lika gärna slösa bort sin tid, och skolka ifrån skolan med sin vän Sunohara Youhei.

Tomoya har inte haft en lätt uppväxt, när han var liten dog hanns mamma i en bilolycka, vilket fick hanns pappa att dränka sin sorg i alkohol och spelmissbruk.

Men en dag när Tomoya är på väg hem från skolan, passerar han en flicka som muttrar tyst för sig själv. Utan förvarning säger hon högt: Anpan!* Detta fångar Tomoyas uppmärksamhet. Han får reda på att flickan heter Furukawa Nagisa, och efter deras första möte dras hans blick till henne oftare och oftare.

De blir till slut vänner och Tomoya får reda på att Nagisa går om ett år p.g.a. hennes hälsa. Hennes dröm nu, när hon äntligen är tillbaka i skolan är att återskapa skolans drama klubb. Tomoya påstår att eftersom han inte har något bättre för sig, så lovar han att hjälpa henne uppfylla sin dröm.

Tomoya börjar se på livet med nya ögon, och tillsammans med Nagisa hittar han nya vänner, möter Nagisas underbara familj, övervinner hinder på vägen och hjälper andra med deras svårigheter. Och undertiden börjar han sakta förstå just vad det är han känner för Nagisa.

Bilder:

Nagisa Furukawa
Nagisa
Tomoya Okazaki
Tomoya
Alla karaktärer man får lära känna under seriens gång





Vad kan jag säga? Serien är Underbart ritad, musiken är perfekt för den och berättelsen är jättebra!

Serien är baserad på en manga med samma namn, och består huvudsaklien av 2 säsonger: "Clannad" och "Clannad Afterstory"

Men det finns också en film, men om jag förstått rätt så är de samma historia som de 2 säsongerna berättar, så den är nog mer svårförstådd om de klämt in allt i en film. Men jag har inte sett den så jag kan inte säga säkert.

Sen finns det också 2 alternativ historier, där den ena handlar om vad som skulle ha hänt om Tomoya hade blivit kär i Tomoyo i stället för Nagisa (Tomoyo är en av de andra tjejjerna i serien). Den andra alternativa historien handlar om vad som skulle ha skett om Fujibayashi Kyou (också en av de andra tjejjerna i serien) hade varit seriens huvudperson istället för Nagisa.

 Om jag ska vara ärlig, så har jag inte riktigt velat titta på dessa två... eftersom jag inte VILL se Tomoya bli tillsammans med någon annan än Nagisa. Men, det kan mycket väl hända att jag tittar på dem någon gång i framtiden!

Och OM du bestämmer dig för att ge den här serien en chans (DO IT!) så skyll inte på mig när du har låten...
"Dango dango dango dango
Dango dango Daikazoku
Dango dango dango dango
Dango Daikazoku"

...fast i huvudet för all framtid (för det har jag nu!)


Trailer:




* Anpan är populärt i Japan, det är ett (sött) bröd fyllt med red bean paste


**+*+*++***++***++*+**

En annan sak som jag vill flaila om lite är en sak som jag fick reda på för några veckor sedan, men jag har inte skrivit det här än!

Nästa sommar kommer det en re-make av Sailor Moon som jag tror ska följa mangan mer än den gamla gör! *squeel* xD yeyeye! Min nördsida flailade som bara denn när jag hörde detta färsta gången! jag ser fram emot att se hur tecknarstilen blir, eftersom mangan är så vacker gjord!

maa~ det var allt för mig för den här gången!

Mata nee~!

lördag 14 juli 2012

Comeback och Öppningsteman

Gud va längesen de va jag gjorde en uppdatering här! Men nu är ja tillbaka igen, ska föööörsöööka uppdatera mer ofta, men jobbet har tagit upp en del tid.

Men i dagens inlägg tänkte jag prova nåt nytt.
Jag har gjort en egen film med en del av mina favorit Anime openings och en film med några av mina favorit Anime endings.

(Edit: Jag började skriva det här inlägget den 11/7, men de har krånglat med att få upp videorna, men nu, efter 6 dagar, tror jag ÄNTLIGEN att de ska funka!!)

Jag är övertygad om att jag har ännu fler openings och endings som jag gillar, men detta var det här jag kunde komma på så där på rak arm.
Hoppas ni hittar nåt ni gillar!

Openings:

Del 1


Del 2

 

Endings:



**+*+*++***++***++*+**



Veckans PV har nu uppdaterats men en japansk sångerska som jag hittade på youtube för några dagar sen,
henner artist namn är Utada Hikaru och PV:n som jag delar med mig av idag är: "Prisoner of Love"
Lyssna på den! Den är super!