onsdag 22 februari 2012

Rainbow - Nisha Rokubō no Shichinin


jag tror aldrig mina tårar har sprutat så mycket till en anime som den här;
Rainbow - Nisha Rokubō no Shichinin.
En anime som är baserad på en manga vid samma namn skriven av George Abe och illustrerad av Masasumi Kakizaki

Enda anledningen till att jag bestämde mig för att titta på denna till synes gråa och deprimerande anime, var för att Oguri Shun ger sin röst till en utav karaktärerna... Men jag var redan efter de första minuterna fast i den gripande och hemska handling som denna serie hade.

Jag kan med en gång säga att detta inte är en barn anime, så som Cardcapture Sakura, Sailor Moon eller Poemón... Nej, denna anime är fylld av orättvisa, hat, blod, död, sexuella övergrepp och annat hemskt.

Men en annan sak som denna anime inehåller, och som blev den enda anledningen till att jag ville titta vidare, var vänskapen mellan karaktärerna. 

Serien utspelar sig 1955 och handlar om 7 tonåringar som måste lära sig att leva tillsammans på uppfostringsanstalten i Shio där dom lever inständga i ett helvete där lindande och förnedring är något de får uppleva dagligen. Men tillsammans börjar dom försöka se en strimma av ljus i mörktet; som en regnbåge efter en regnskur, och ett hopp om att de ska bli fria igen.

Öppningstema:





 
Trots alla tvivle om att detta skulle vara en bra serie, och trots att jag flera gånger vacklade mellan kärlek och hata till seriens alla händelser, och trots alla tårar, så inser jag att denna anime kommer föralltid att vara en av de bästa serier jag någonsin sett. 

onsdag 8 februari 2012

PhotoShop CS5


Testade ett nytt sätt att förglägga på... å får ja säga det själv så blev de rätt bra ^_^
om inte annat så är de väldigt roligt!

Detta var också det 100:e inlägget!!

BANZAI BANZAI BANZAI!